Omhoog
0
0 producten in je winkelmandje

Huidproblemen: eczeem bij baby’s en kinderen

Blaasjes, roodheid en jeuk: ook baby’s en kleine kinderen kunnen flink last hebben van eczeem. Bij hen uiten deze huidproblemen zich iets anders dan bij volwassenen.

Producten voor eczeem behandeling

Hoe ontstaat eczeem bij baby’s en kinderen?

Bij atopisch eczeem is de huid chronisch ontstoken. Atopisch betekent dat de huid de neiging heeft om allergisch te reageren. De eczeem uit zich in vochtafscheiding, blaasjes, roodheid, bultjes en jeuk. Dit type eczeem begint meestal al in de babytijd, vaak al tijdens de eerste zes levensmaanden. De huidaandoening kan vanzelf weer verdwijnen, maar ook chronisch aanwezig blijven. Zo’n 75 procent van de patiënten is onder de 20 jaar. Erfelijkheid speelt een rol in het ontstaan van dit type eczeem, maar ook voeding, klimaat, irriterende stoffen en huidbacteriën kunnen van invloed zijn.

Hoe ziet eczeem bij baby’s en kinderen er uit?

Anders dan volwassenen hebben baby’s tot 1 jaar vaak last van acuut eczeem met natte plekken, vochtblaasjes, roodheid en zwelling, meestal op hun romp en ledematen. In de kinderleeftijd tot 14 jaar gaat dit meestal over in chronisch eczeem. Er is dan nog steeds spraken van roodheid en blaasjes, maar plekken van de huid worden nu ook wat dikker en grover. Meestal is dit op de ellebogen en in de knieholtes goed zichtbaar. Ook baby’s en kinderen zijn gebaat bij een goede huidverzorging met de juist producten die hun droge, gevoelige huid voedt en de vochtbalans op peil houdt.

Last van eczeem bij baby’s en kinderen?

De huidexperts van BENU Apotheken geven graag advies over welke producten het meest geschikt zijn. Kijk op Zorgvoormijnhuid.

Contact

Contact mediq apotheken

Heb je een vraag?
Neem contact met ons op.

Heb je een vraag of was je niet thuis? Bel 088-7780253 voor een nieuwe afleverafspraak.

Stuur een email

Onze apotheken

onze mediq apotheken

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind een van onze 300 apotheken bij jou in de buurt.