Omhoog
0
0 producten in je winkelmandje

Huidproblemen: eczeem en erfelijkheid

Jeuk, schilfers en een rode gezwollen huid: het zijn de kenmerken van constitutioneel eczeem. In hoeverre speelt erfelijkheid bij dit huidprobleem een rol?

Producten voor eczeem behandeling

Wat heeft erfelijkheid te maken met het ontstaan van eczeem?

Constitutioneel eczeem is een chronische ontsteking van de huid. Het is te herkennen aan een rode, droge en gezwollen huid. Vaak zijn er ook jeukklachten, blaasjes en schilfers. Het hoofd, de nek, hals maar ook armen en benen zijn de plekken die hier het meest door getroffen worden. Erfelijkheid speelt zeker een rol in het ontstaan van eczeem, vaak wordt dit type eczeem al tijdens de eerste levensmaanden van een baby zichtbaar. Maar de precieze oorzaak is onbekend. Meestal is er sprake van een combinatie van meerdere factoren: naast aanleg kunnen ook voedsel, klimaat, stress en huisdieren een rol spelen in het ontstaan van eczeem.

Hoe behandel je eczeem?

De neiging tot eczeemuitbraken kan helaas niet behandeld worden. Wel kunnen symptomen zoals jeuk en roodheid bestreden worden. Er zijn verschillende behandelingen: vaak wordt een zalf met corticosteroïden voorgeschreven. Ook lichttherapie kan helpen de klachten te verminderen. Daarnaast is een goede huidverzorging erg belangrijk bij eczeem. Zorg ervoor dat je niet te lang en te heet doucht: dit droogt jouw toch droge en schilferige huid nog meer uit. Gebruik huidverzorgingsproducten, zoals een dag- en nachtcrème, die speciaal geschikt is voor de huid met eczeem. Deze producten zijn iets vettiger en houden de vochtbalans op peil. Ook beschermen ze tegen irritaties en verminderen ze de jeuk.

Last van eczeem en erfelijkheid?

De huidexperts van BENU Apotheken geven graag advies over welke producten voor jou geschikt zijn. Kijk op Zorgvoormijnhuid.

Contact

Contact mediq apotheken

Heb je een vraag?
Neem contact met ons op.

Heb je een vraag over de status van je bestelling? Bel ons op 088-2821999

Stuur een email

Onze apotheken

onze mediq apotheken

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind een van onze 300 apotheken bij jou in de buurt.