Omhoog
0
0 producten in je winkelmandje

Eczeemhuid

Heb je een huid die gevoelig is voor eczeem? Bij eczeem voelt de huid droog tot zeer droog aan. Plekken eczeem kunnen rood en/of schilferig zijn. Helaas gaat eczeem vaak gepaard met jeuk en krabben. Eczeem op zichtbare plekken, zoals het gezicht of de handen, kunnen erg onzeker maken. Gelukkig zijn er steeds meer effectieve, dermatologische producten die eczeem kunnen verminderen en die de huid, ondanks het eczeem, kunnen voeden en verzorgen. Onze producten zijn ook geschikt voor baby’s en kinderen met eczeem. Bestel vandaag je producten voor huidverzorging bij eczeem en je hebt het morgen in huis.

Kenmerken van eczeem

Eczeem heeft vaak een erfelijke component. In veel gevallen gaat eczeem gepaard met andere atopische (allergische) aandoeningen, zoals hooikoorts en astma. Allerlei externe factoren kunnen een uitbraak van eczeem veroorzaken. Denk hierbij aan stress, extreme weersomstandigheden, veel contact met leiding- of chloorwater en het dragen van wollen of strakke kleding. 

Kenmerken van een huid die gevoelig is voor eczeem: 
- droogheid en schilfers 
- roodheid en jeuk
- neiging tot ontstekingen

Een huid die gevoelig is voor eczeem is droog tot zeer droog. Ook gaat eczeem vaak samen met jeuk. De droogheid is een teken van een tekort aan lipiden, waardoor de huidbarrière niet goed functioneert. Daarom is het verstandig om bij eczeem niet te vaak te douchen of baden, omdat dit je huid verder uitdroogt. Houd de huid met eczeem ook voldoende gehydrateerd en vet.

Persoonlijk advies bij eczeem

Heb je behoefte aan professioneel advies over jouw voor eczeem gevoelige huid? Of wil je weten welke producten je kunt kopen om de huid met eczeem te verzorgen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ons team voorziet je graag van deskundig advies.

Contact

Contact mediq apotheken

Heb je een vraag?
Neem contact met ons op.

Heb je een vraag of was je niet thuis? Bel 088-7780253 voor een nieuwe afleverafspraak.

Stuur een email

Onze apotheken

onze mediq apotheken

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind een van onze 300 apotheken bij jou in de buurt.