Omhoog
0
0 producten in je winkelmandje

Factoren die invloed hebben op eczeem

Ongeveer 2,5 procent van de Nederlanders heeft last van (constitutioneel) eczeem. Een veelvoorkomend huidprobleem, zeker onder kinderen. Welke factoren hebben invloed op eczeem?

Producten voor eczeem behandeling

Soorten factoren

Erfelijkheid:
Bij atopische eczeem speelt erfelijkheid een rol. De huidsamenstelling is anders, zo is er minder vet aanwezig in de hoornlaag. De huid verliest vocht en wordt droger, waardoor de beschermende huidbarrière wordt aangetast en je huid vatbaarder is voor infecties en ontstekingen.

Transpireren:
In zweet zit veel zout, en dit zout irriteert de toch al droge, beschadigde huid met eczeem. Hierdoor verergeren de klachten. Vermijd dus synthetische stoffen waarin je sneller transpireert. Ook strakke kleding en wol irriteren je huid sneller. 

Omgeving: Een huid die gevoelig is voor eczeem, is vaak erg droog. Ruimtes met droge lucht door airconditioning of centrale verwarming, verergeren vaak de eczeemklachten. Ook rokerige ruimtes kunnen huidirritaties veroorzaken.

Stress: Spanningen en stress verminderen je lichamelijke weerstand. De huid is dan gevoeliger voor een eczeemuitbraak. Probeer voldoende slaap te krijgen en doe ontspanningsoefeningen of yoga als je last hebt van stress.

Last van deze factoren die invloed hebben op eczeem?

De huidexperts van BENU Apotheken geven graag advies over welke producten het meest geschikt zijn bij eczeem. Kijk op Zorgvoormijnhuid.

Contact

Contact mediq apotheken

Heb je een vraag?
Neem contact met ons op.

Heb je een vraag of was je niet thuis? Bel 088-7780253 voor een nieuwe afleverafspraak.

Stuur een email

Onze apotheken

onze mediq apotheken

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind een van onze 300 apotheken bij jou in de buurt.