Omhoog
0
0 producten in je winkelmandje

Hoe is eczeem te herkennen?

Je hebt last van een jeukende huid, roodheid en zwellingen. Is er dan sprake van eczeem? Zo herken je dit huidprobleem.

Producten voor eczeem behandeling

Welke soorten eczeem zijn er?

Eczeem is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse huidaandoeningen met dezelfde soort uitslag. Er wordt onderscheid gemaakt tussen atopisch of constitutioneel eczeem en contacteczeem. Bij het eerste type speelt erfelijkheid een rol. De precieze oorzaak is onbekend, en dit soort eczeem komt veel bij kinderen voor. Contacteczeem ontstaat als je huid overgevoelig reageert op een bepaalde stof, bijvoorbeeld nikkel, zeep of cosmetica.

Hoe herken je eczeem?

Eczeem kent twee fasen. De acute fase is te herkennen aan roodheid, vochtige plekken (‘natten’) blaasjes en zwellingen. De blaasjes drogen later in tot korstjes en de huid gaat schilferen. Hevige jeuk is een veelgehoorde klacht. Na verloop van tijd gaat dit vaak over tot chronisch eczeem. De roodheid vermindert, maar de huid vertoont verdikkingen met grovere huidlijnen. Er ontstaan kloofjes en schilfers. Heb je last van eczeem? Verzorg je huid dan goed met producten die voor dit huidprobleem zijn ontwikkeld. Hiermee kalmeer, bescherm en voed je jouw droge huid.

Last van het herkennen van eczeem?

De huidexperts van BENU Apotheken geven graag advies over welke producten het meest geschikt zijn bij eczeem. Kijk op Zorgvoormijnhuid.

Contact

Contact mediq apotheken

Heb je een vraag?
Neem contact met ons op.

Heb je een vraag over de status van je bestelling? Bel ons op 088-2821999

Stuur een email

Onze apotheken

onze mediq apotheken

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind een van onze 300 apotheken bij jou in de buurt.