Omhoog
0
0 producten in je winkelmandje

Huidverzorging: baby in de zon

Met mooi weer ben je het liefst de hele dag buiten in de zon, ook met je kleintje. Maar waar moet je op letten met een baby in de zon?

Zonbescherming voor baby's en kinderen

Mag een baby in de zon?

De huid van een baby is erg dun en kwetsbaar. Ook zijn de zweetklieren nog niet helemaal optimaal ontwikkeld. Hierdoor kan een baby maximaal vijf tot tien minuten zonder bescherming in de zon. Zet je baby dus nooit in de volle zon, maar zoek een schaduwrijk plekje en gebruik altijd een goede zonbescherming. Probeer sowieso tussen elf en drie uur, als de Uv-straling op z’n sterkst is, uit de zon te blijven.

Hoe bescherm je je baby tegen de zon?

Smeer je kindje altijd heel goed in als je de zon in gaat, en vergeet hierbij niet de kwetsbare plekken zoals de neus, oortjes, het nekje en de schouders. Gebruik een hoge factor, dus minimaal SPF 30. Gaan jullie zwemmen? Neem dan een waterproof-variant, en herhaal het insmeren elk anderhalf uur. Zorg voor een parapluutje op de kinderwagen, of gebruik een hydrofiele luier als zonnescherm. Ook een zonnehoedje of petje is aan te raden.

Advies bij de huidverzorging voor jouw baby in de zon?

De huidexperts van BENU Apotheken geven graag advies over hoe je je baby beschermt tegen de zon. Kijk op Zorgvoormijnhuid.

Contact

Contact mediq apotheken

Heb je een vraag?
Neem contact met ons op.

Heb je een vraag of was je niet thuis? Bel 088-7780253 voor een nieuwe afleverafspraak.

Stuur een email

Onze apotheken

onze mediq apotheken

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind een van onze 300 apotheken bij jou in de buurt.