Omhoog
0
0 producten in je winkelmandje

Tips bij handverzorging

Je zou het haast vergeten, maar bij huidverzorging hoort natuurlijk ook een goede verzorging van je handen. Want handen hebben nogal wat te verduren tijdens het dagelijks leven. Ze worden blootgesteld aan kou, schoonmaakmiddelen, UV-straling en andere schadelijke factoren. Zó pak je je handverzorging goed aan.

Handverzorgingsproducten

Wat houdt een goede handverzorging in?

Bij het verzorgen van je handen is het belangrijk dat je ze goed beschermt. Smeer dus ook je handen in als je de zon in gaat en vergeet niet om latexhandschoenen te dragen als je met schoonmaakproducten in de weer gaat. Was je handen niet met heet water maar met lauwwarm water, om huiduitdroging te voorkomen. Smeer je handen na het wassen in met een fijne handcrème die bij jouw huidbehoefte past. Vooral in de winter is het belangrijk om een goede crème te gebruiken. Hiermee voorkom je kloofjes en ruwe, droge handen.

Zijn er nog handige beautytips voor de juiste handverzorging?

Hou er bij je handverzorging rekening mee dat je je handen regelmatig scrubt. Hiermee verwijder je dode huidcellen en daarna voelen je handen weer zacht en soepel aan. Gebruik je vaak nagellak? Verwijder deze dan met een mild, acetonvrij product. Het is beter om je nagels met een glasvijl te vijlen in plaats van te knippen met een nagelschaartje. Door te vijlen voorkom je vervelende haakjes. Droge nagels verzorg je met een voedende (nagel)olie. Heb je last van nagels die snel scheuren of afbreken? Zorg dan dat je via je voeding voldoende biotine binnenkrijgt. Dit stofje zorgt voor sterke nagels en vind je ander andere in noten en soja.

Contact

Contact mediq apotheken

Heb je een vraag?
Neem contact met ons op.


Stuur een email

Onze apotheken

onze mediq apotheken

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind een van onze 300 apotheken bij jou in de buurt.